En kompleks proces giver pote til sidst
Sengen er et resultat af en kompleks innovationsproces, hvor flere forskellige ønsker og behov er blevet integreret i sengen. Især har patienternes perspektiv været i fokus. Deres ønske om at få en seng, som ikke ligner en typisk hospitalsseng, afspejles især i sengens visuelle look, for eksempel ved at hjulene er skjulte.
Der er også taget højde for medarbejdernes ønsker og behov, som især afspejles i sengens funktionalitet. Samtidig har fokus også været på, at sengen skal kunne produceres, samtidig med at den ikke gøres alt for dyr, så den har kommercialiseringspotentiale.
Alle disse hensyn, som de forskellige aktørgrupper besidder, er noget, som parterne i OPI-projektet har søgt at tage højde for. Det har gjort innovationsprocessen kompleks.

Psykiatriseng Resilience

Den nye seng til psykiatrien har Region Hovedstaden og Region Syddanmark udviklet i samarbejde med Agitek Aps.

De to regioner har haft industrielle designere knyttet til opgaven gennem forløbet, og Syddansk Sundhedsinnovation i Odense har sammen med Region Hovedstadens designer stået for feltarbejde, tests og rådgivning i forhold til sengens design og funktionalitet.

I gennem designprocessen er ideer og viden blevet delt mellem virksomheder, regioner, patienter, pårørende og sundhedsfagligt personale. Sengen er løbende blevet testet og afprøvet af brugerne, netop for at skabe den mest optimale seng, som sikrer en bedre oplevelse for patienterne og et bedre arbejdsflow for personalet.

Healthcare
Healthcare
Fakta
Healthcare
Den ny psykiatriseng er skabt for at sikre en bedre oplevelse for patienterne samt bedre arbejdsgange for medarbejderne. Den er blevet til gennem et samarbejde mellem patienter og pårørende, medarbejdere, regioner og virksomheder, og resultatet er et mere indbydende, funktionelt og hjemligt design samt en øget oplevelse af tryghed og sikkerhed.
Danish Design Award er en designpris, der er internationalt anerkendt. Den blev bedømt i 11 kategorier fordelt på tre grupper – Business, Individual og Society. Bag prisen står Design Denmark og Dansk Design Center.

Psykiatrisengen var nomineret til Danish Design Award i to kategorier: ”Better work” – en designpris for løsninger, der har en positiv effekt på vores arbejdsliv. Og ”Feel good” – en designpris for løsninger, der taler til menneskers følelser og sanser og simpelthen giver en sublim oplevelse!

Psykiatrisengen Resilience var i 2016 nomineret til en

Danish Design Award

Under præsentationen af sengen havde juryen sagt følgende om sengen: RESILIENCE er en markant anderledes seng end de øvrige på markedet. Den er et fremragende eksempel på, hvordan brugerinddragelse og designtænkning kan bidrage til at opfylde essentielle behov hos psykiatriske patienter på en værdig måde. En gruppe, som ofte er uden en stemme. Produktet har et elegant, men funktionelt design – det er gennemtænkt, innovativt og effektivt, ikke blot for patienten, men også for personalet. Designet er hjemligt, imødekommende og funktionelt. RESILIENCE kan blive fremtidens standard for hospitalssenge til denne brugergruppe.

Healthcare

Info PDF

English

R

SENGEHEST

R

GAVLE

R

BATTERI + LADER

R

HOLDER FOR IV STATIV

R

SALTOLÅS - Ruko

R

KABLER

I dag sælges Psykiatri sengen til flere lande gennem forhandlere.

Healthcare